Mijn Niels
U bent niet ingelogd.

 0 Producten
 TOTAAL: € 0,00
Producten
trefwoord auteur Zoeken


twitter Atelier Niels Holgersson
Twitter
  • hoe leuk is dit.... https://t.co/xL1GayuHzN
  • We zijn heel hard aan het werk om alles klaar te krijgen voor ons open weekend aankomende vrijdag,zaterdag en zonda‚Ķ https://t.co/JWYgj3Zq3F

Bijna iedereen herinnert zich wel de herfsttafel op school vroeger: een tafel in de klas met een mandje glimmende kastanjes, eikels en beukennootjes. Mooie gedroogde gekleurde herfstbladeren. Juf hing daar dan een plaat bij van een mooie paddenstoel en erboven hingen de zelfgemaakte spinnenwebben van een wollen draad, een paar satéprikkers en een kastanje.

Daar had je de seizoentafel !!  Een plekje waar je aandacht gaf aan het seizoen!

Maar naast de herfst is het ook heel leuk om het hele jaar het seizoen te volgen op een tafel!  En dat hoeft geen grote tafel te zijn, het kan ook een plank zijn in de boekenkast, een kleine side-table in de gang of een speciaal daarvoor gemaakt seizoenenkastje.

Door op de seizoentafel uit te beelden wat er buiten in de natuur gebeurt beleef je het mee en ga je mee met het ritme van de seizoenen.

Een seizoentafel kan heel eenvoudig zijn of wat meer aangekleed met mooie doeken en lappen. Door te werken met wat hoogteverschillen krijg je een speelser geheel. Leg wat blokken of kleine kistjes op de tafel en leg daar het ondergrondkleed overheen of werk juist met mooie kistjes o.i.d. op de tafel.
Tegen de achtergrond kun je ook doeken hangen, vastgeknoopt in een punt laat je het uitwaaieren over de tafel.

De kleuren van de ondergrond en achtergronddoeken zijn belangrijk om de juiste sfeer    van de tijd van het jaar weer te geven. Flanellen doeken zijn daarvoor heel geschikt.
Naast alle vondsten uit de natuur is het heel leuk om er allerlei zelfgemaakte seizoentafelpopjes op neer te zetten of gekochte figuren, chocolade paashaasjes, een mooie ansichtkaart, een foto, stenen en dergelijken.
Op deze plek willen we het hele jaar door de seizoentafel gaan volgen en u tips geven.


Omschrijving Voorbeeld Patroon
Adventstafel